Frankrike - Cup 11/18 14:00 36 Stade Pontivy v Avs Vignoc L 2-0

Goals for 0 0 0
Goals against 2 0 2
Clean sheets 0 0 0
Failed to score 1 0 1
Århus utspelade bortamatchen mot Sturm Graz med 4-1 och knep på så sätt en plats i UEFA Europacupens tredje omgång. Århusherren var två mål upp i halvtid, och även om Sturm Graz reducerade, kunde ålborgförarna avsluta starkt och därmed säkra en säker seger.

Hemmalaget kom på plan lite ängsligt, och gästerna tog ledningen efter bara fem minuter. En hemmaspelare slog en dålig passning på egen planhalva, och Morten Rasmussen snappade upp bollen och prickade in 1-0.

Århus fortsatte dominera spelet, och efter 33 minuter utökade Henrik Rasmussen till 2-0. Han tog emot bollen till vänster i offensivt läge, utmanövrerade sin försvarare och sköt lågt intill stolproten.

Sturm Graz kom ut som ett utbytt lag i andra halvlek, och ett österrikiskt reduceringsmål hängde i luften. Det kom också till slut, när Manfred Zsak drogs ner i straffområdet efter 52 minuter. Han stegade själv fram och sköt säkert in 2-1.

Århus var chockat av detta mål, men fick snart ordning på spelet igen. Henrik Rasmussen var nära att göra sitt andra mål efter ett inlägg från Lars Lundkvist, men avslutet gick precis utanför.

Med en halvtimme kvar av matchen fick århusboarna utdelning igen. Morten Rasmussen skarvade bollen vidare till Thomas Thøgersen, som kunde runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål.

När matchen närmade sig sitt slut gjorde hemmamålvakten en jättemiss på en ofarlig utspark. Martin Borre smög sig fram och snappade upp bollen. Han kunde lätt rulla in slutresultatet 4-1 i tomt mål.